Carnisseria Virgili

Carnisseria Virgili

Tipus: Carnisseria
Número Productes: 165
Productes


Parada dedicada a la venda de carns de xai, cabrit, vedella, vedella ecològica, vedella blanca, bou de nebraska i vaca vella madurades en cameres DRY AGED, el.laborats càrnics de tota mena i de productes cuinats,  tot fet de manera artesanal en el nostre obrador.

 VEDELLA ECOLOGICA

La nostre vedella ecologica procedent de la Vall Fosca dels pirineus catalans, consisteix en tres etapes 

Etapa inicial amb la mare:

El vedell neix a l’aire lliure i va amb la seva mare fins que és gran. Va on vagi ella fins al moment del despopat (desmamat).
Els primers dies de vida només s’alimenta de la llet de la seva mare, de mica en mica aprèn a menjar herba al seu costat. Popa fins al voltant dels 7 mesos.

Etapa intermèdia d’engreix:

Aquesta etapa va dels 7 als 11 mesos aproximadament. És una etapa de creixement i de desenvolupament de l’animal durant la qual mengen herba.
Els vedells són remugants, sempre mengen herba. Si fa bon temps pasturen als prats menjant herba fresca, i si fa mal temps als corrals amb pati menjant farratge sec o ensitjat. I és quan comencen a menjar un complement de farina de cereals i pèsols, racionada un cop al dia.

Etapa final d’engreix

Aquesta etapa va dels 11-12 mesos fins al sacrifici, que és al voltant dels 14 mesos.
A l’etapa final de l’engreix, és quan l’animal posa més greix a la canal i a la musculatura.
Els vedells viuen als corrals, espais semi oberts orientats cap el sud.S’alimenten de farratge sec, que és l’herba que dallem i recollim als prats a finals de la primavera i durant l’estiu, i de farina de cereals i pèsols a lliure disposició.

 

La nostra història comença amb la nostre rebesàvia, Dolors Cases Martí,  que es dedicava a la venda de xais vius a la plaça dels carros de tarragona,(any 1912/13), va ser llavors quan l’ajuntament de Tarragona decideix juntar els dos mercats que hi han a la ciutat (el de la part alta i el de la part baixa) en un de sol, al centre de la ciutat i es quan el 1915 s’inaugura el MERCAT CENTRAL DE TGNA, i la nostra familia comença el lligam amb aquests edifici tan emblemàtic de la nostra ciutat. Així doncs podem dir que generació, rere generació la història de la nostra fàmilia està estretament lligada al “nostre” Mercat.

Evidenment vam començant venent bestiar viu, i poc a poc les generacions que ens precendeixen es van anar adaptan als canvis de consum, deixant de vendre animals vuis, per carn de xai ja sacrificada i a punt per a cuinar.

Passats uns anys van incorporar als nostres taulells la vedella, després van venir els el.laborats, començant per els més fàcils (hamburgueses i poca cosa més) i acabant amb un ventall d’el.laborats que a dia d’avui superent fàcilment la trentena.

I per acabar, fa vora de dos anys vam incorporar la cuina, un canvi en majúscula, i on tot el que cuinem, està fet sense cap aditiu ni conservant, cuinant diariament al nostre obrador i utilitzant sempre productes frescos, de productors de les nostres comarques, de manera totalment artesanal.Si voleu contactar amb nosaltres ho podeu fer via telefonica directament a la parada del mercat amb el tfn 977243305. 

També ho podeu fer per mitjà del correu electronic carnisseriesvirgili@gmail.com.

Via tfn o misatge per WhatsApp als tfn 685814628 (Maria) o 665157617 (Jordi)